2013. szeptember 5., csütörtök

Fűszeres sajtos kifli




Hozzávalók:
-          50 dkg liszt
-          2,5 dkg élesztő
-          1 ek cukor
-          3 dl langyos tej
-          2 tk só
-          1 tojás
-          1 tojássárgája
-          1 ek olaj

A töltelékhez:
-          2 natúr tömlős sajt vagy 16 db kocka sajt
-          1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
-          1 gerezd reszelt fokhagyma


A lisztet a dagasztó tálba tesszük. A közepébe kis mélyedést csinálunk, és beletesszük a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük egy kevés tejjel. Letakarva meleg helyen 15 perc alatt felfut az élesztő. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Kinyújtjuk kör alakúra (kb. 2-3 mm vastagra) és 16 cikkre vágjuk. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. Aki szereti snidlinget is tehet bele, majd mindegyik kiflibe teszünk egy keveset, majd feltekerjük. Kifli alakúra formázzuk és kivajazott tepsibe tesszük. Lekenjük a megmaradt tojásfehérjével és 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Lehet szórni a tetejére kömény, szezám vagy lenmagot is, ki mit szeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése