Hozzávalók:
-
50
dkg liszt
-
2,5
dkg élesztő
-
1
ek cukor
-
3
dl langyos tej
-
2
tk só
-
1
tojás
-
1
tojássárgája
-
1
ek olaj
A
töltelékhez:
-
2
natúr tömlős sajt vagy 16 db kocka sajt
-
1
csokor petrezselyemzöld apróra vágva
-
1
gerezd reszelt fokhagyma
A lisztet a
dagasztó tálba tesszük. A közepébe kis mélyedést csinálunk, és beletesszük a
cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük egy kevés tejjel. Letakarva meleg
helyen 15 perc alatt felfut az élesztő. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot és jól
kidagasztjuk. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát
enyhén lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk. Két cipót formálunk belőle.
Kinyújtjuk kör alakúra (kb. 2-3 mm vastagra) és 16 cikkre vágjuk. A töltelékhez
összekeverjük a hozzávalókat. Aki szereti snidlinget is tehet bele, majd
mindegyik kiflibe teszünk egy keveset, majd feltekerjük. Kifli alakúra
formázzuk és kivajazott tepsibe tesszük. Lekenjük a megmaradt tojásfehérjével
és 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Lehet szórni a tetejére kömény,
szezám vagy lenmagot is, ki mit szeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése