Hozzávalók a
cukkini kosarakhoz:
-
50 dkg zsenge cukkini
-
10 dkg liszt
-
2 tojás
-
só, őrölt bors
-
olaj a sütéshez
A raguhoz:
-
50 dkg pulykamellfilé
-
1 fej vöröshagyma
-
só, őrölt bors
-
2 dl főzőtejszín
-
2-3 dl tejföl
-
1 púpos evőkanál étkezési
keményítő
-
15 dkg trappista sajt
a tálaláshoz:
-
2-3 dl tejföl
-
1 gerezd fokhagyma
A raguhoz a vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés
olajban megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált vagy apró kockákra vágott húst.
Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a
tejföllel, besűrítjük vele a húst, végül elkeverjük benne a reszelt sajtot is.
A cukkini kosarakhoz a hozzávalókat összekeverjük és kis palacsintasütőben kb.
10-12 centi átmérőjű, kerek vékony lepényeket sütünk belőle kevés olajon. Amint
kisült egy lepény, a palacsintasütőből azonnal a muffintepsire csúsztatjuk és
kibéleljük vele a mélyedéseket. Amikor kisült az összes lepény, a mélyedéseket
megtöltjük a tejszínes raguval. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg
megpirul a teteje. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd fokhagymás
tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése