Hozzávalók:
-
1
nagy fej vöröshagyma
-
50
dkg fodros nagykocka
-
2
ek. pirospaprika
-
1
kg burgonya
-
2
tv paprika
-
2
paradicsom
-
só,
bors
-
1
nagy pohár tejföl
Kevés olajon
megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk
a pirospaprikával, hozzáadjuk a meghámozott kis kockákra vágott burgonyát és
félig felöntjük vízzel. Ha felforrt , rászórjuk a kockákra vágott paprikát és
paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Közben kifőzzük a tésztát,
leszűrjük. A krumplit én átszoktam törni burgonya nyomóval (de aki szereti ha
vannak benne nagyobb darabok hagyja úgy), majd a tésztát beleforgatjuk. Egy
őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, úgy, hogy ne lógjon túl a szélénél.
Beletesszük a krumplis tészta felét, meglocsoljuk fél pohár tejföllel, majd
erre jön a maradék tészta, elsimítjuk és meglocsoljuk a maradék tejföllel.
Végül előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. 10 percet pihentetjük,
majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát és 10 centis darabokra
vágva, tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése