Hozzávalók:
-
15 dkg reszelt
sárgarépa
-
10 dkg darált dió
(vagy mogyoró, mandula)
-
15 dkg vaj/margarin
-
10 dkg cukor
-
1 tojás sárgája
-
30 dkg liszt
-
1 csipetnyi só
-
¼ kávéskanálnyi őrölt
fahéj
Töltelékhez, díszítéshez:
-
10 dkg sárgabarack lekvár
-
5-10 dkg tortabevonó
csokoládé
A diót ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval
gyúrjuk össze majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe kb. 2 órára. Lisztezett
felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra a tésztát, és kerek, vagy bármilyen
más formával kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük a kiszúrt korongokat egymástól egy
kicsit távolabbra, és előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A kihűlt
korongokat lekvárral összeragasztjuk, és gőzfürdőn felolvasztott csokoládét
csorgatunk a tetejükre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése