Hozzávalók:
Tésztához:
Tésztához:
-
60 dkg liszt
-
1 tk só
-
3 ek cukor
-
1 tojás
-
2 tojás sárgája
-
3 dl langyos tej
-
6 dkg puha Rama margarin
-
3 dkg élesztő
Töltelék:
-
fahéj
-
cukor
A tetejére:
-
5 ek cukor
-
1 ek fahéj
-
3 ek olvasztott Rama margarin
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit egy kelesztő tálba tesszük, ráöntjük az élesztős tejet és alaposan kidagasztjuk. 40-45 percig kelesztjük. Ha megkelt akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kettévesszük a tésztát. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk és 8 háromszöget vágunk belőle. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd hosszában teszünk a tésztára belőle. A csúcsától kezdve feltekerjük. Kiflivé formázzuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük, és kelesztjük még 20-25 percet majd késsel kicsit bevagdossuk a tetejüket. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kisültek akkor lekenjük olvasztott Rama margarinnal, majd fahéjas porcukorba forgatjuk.
Én nem tettem bele tölteléket
hanem amikor ettük mindenki azt tett bele amit szeret: vajat, lekvárt, mézet
stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése