Hozzávalók:
-
1
kg burgonya
-
500
g sampinyon gomba
-
250
g sárgarépa
-
1
nagy fej vöröshagyma
-
2-3
gerezd fokhagyma
-
só,
bors
-
1
csokor petrezselyemzöld
-
fél
kk szárított kakukkfű
-
szerecsendió
-
2
nagy tejföl
-
10
dkg trappista sajt
A burgonyát
meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára
főzzük. A gombát és a sárgarépát meghámozzuk. A gombát nem túl vékony
szeletekre, a répát viszont nagyon vékony karikákra vágjuk. Kevés olajon
megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd jöhet hozzá a
répa és 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is és együtt sütjük tovább
még egy negyed órát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel és az apróra
vágott petrezselyemzölddel. A burgonyát leszűrjük, megtörjük és 1 nagy
tejföllel habosra keverjük. Ízlés szerint még sózzuk ha kell és reszelünk bele
egy kis szerecsendiót. A pürét sütőedénybe terítjük úgy, hogy a tál belső
szegélyén 4-5 centis szélességben koszorúszerűen felmagasítjuk. Végül a közepén
lévő fészekbe halmozzuk a gomba ragut. A másik nagy doboz tejfölt
összedolgozzuk a reszelt sajttal és nagyobb evőkanálnyi halmokban a gomba ragu
tetejére szedjük majd pirulásig sütjük. Nagyszerű húsok mellé köretnek, de
önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsira egy kis salátával. Előre is
el lehet készíteni és másnap már csak meg kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése