2013. október 3., csütörtök

Citrom torta



Piskóta hozzávalók:
-          4 tojás
-          2 pohár cukor
-          1 tk. vanília aroma
-          1 kis pohár natúr joghurt
-          ½ pohár olaj
-          2 citrom
-          1 db 5 centis friss gyömbér
-          2 és ½ pohár liszt
-          2 tk. sütőpor
-          ½ tk. őrölt fahéj

Az alap a bolti joghurtos pohár, az alapján kell kimérni az adagokat. Kézi robotgéppel összedolgozzuk a tojásokat a cukorral meg a vanília aromával, majd belekeverjük a joghurtot, az  olajat, a (megpucolt) reszelt gyömbért, a 2 citrom levét, az őrölt fahéjat és a sütőporos lisztet. Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük és kb. 40 perc alatt (de sütőtől függ, lehet akár egy óra is) megsütjük. Ez a piskóta a kedvencem, mert nagyon puha. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.

Krém hozzávalók:
-          2 cs. vanília puding
-          7 dl tej
-          25 dkg Rama
-          20 dkg porcukor
-          2 citrom leve

A pudingot a szokásos módon elkészítjük, folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön meg a teteje és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a Ramát a cukorral és a citromok levével habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingot is jó krémesre. Majd a krémmel megtöltjük vékonyan a tortalapokat, és kenünk belőle az oldalára és a tetejére is és egy kicsit meghagyunk a díszítéshez is.

A díszítéshez:
-          5 dkg étcsoki
-          1 citrom
-          zabpehely
-          citromfű levél


A csoki díszekhez kb. 2-3 dkg étcsokit előző nap megolvasztottam és sütőpapírral leterített tálcára készítettem belőle a mintákat, majd hűtőbe tettem, hogy megdermedjenek. A torta oldalára zabpelyhet nyomkodtam. A tetejére 2-3 dkg étcsokit megolvasztottam és azzal és a maradék krémmel habzsák segítségével megdíszítettem. Végül pedig a citromokat és a csoki díszeket is ráhelyeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése