Piskóta
hozzávalók:
-
4
tojás
-
2
pohár cukor
-
1
tk. vanília aroma
-
1
kis pohár natúr joghurt
-
½
pohár olaj
-
2
citrom
-
1
db 5 centis friss gyömbér
-
2
és ½ pohár liszt
-
2
tk. sütőpor
-
½
tk. őrölt fahéj
Az alap a
bolti joghurtos pohár, az alapján kell kimérni az adagokat. Kézi robotgéppel
összedolgozzuk a tojásokat a cukorral meg a vanília aromával, majd belekeverjük
a joghurtot, az olajat, a (megpucolt)
reszelt gyömbért, a 2 citrom levét, az őrölt fahéjat és a sütőporos lisztet.
Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük és kb. 40 perc alatt (de sütőtől
függ, lehet akár egy óra is) megsütjük. Ez a piskóta a kedvencem, mert nagyon
puha. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Krém
hozzávalók:
-
2
cs. vanília puding
-
7
dl tej
-
25
dkg Rama
-
20
dkg porcukor
-
2
citrom leve
A pudingot a
szokásos módon elkészítjük, folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön meg a
teteje és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a Ramát a cukorral és a citromok levével
habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingot is jó krémesre. Majd
a krémmel megtöltjük vékonyan a tortalapokat, és kenünk belőle az oldalára és a
tetejére is és egy kicsit meghagyunk a díszítéshez is.
A
díszítéshez:
-
5
dkg étcsoki
-
1
citrom
-
zabpehely
-
citromfű
levél
A csoki
díszekhez kb. 2-3 dkg étcsokit előző nap megolvasztottam és sütőpapírral
leterített tálcára készítettem belőle a mintákat, majd hűtőbe tettem, hogy
megdermedjenek. A torta oldalára zabpelyhet nyomkodtam. A tetejére 2-3 dkg
étcsokit megolvasztottam és azzal és a maradék krémmel habzsák segítségével
megdíszítettem. Végül pedig a citromokat és a csoki díszeket is ráhelyeztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése