Ez a tészta
felhasználható édes és sós sütemények készítéséhez, fagyasztható is. Persze ha
sósat készítünk a cukrot hagyjuk ki a tésztából. A töltelék lekvár helyett
lehet gesztenyemassza vagy csoki kocka vagy nutella, amit gondolunk. Ez a süti
kihűlve is omlós és puha marad.
Hozzávalók:
-
25
dkg túró
-
25
dkg margarin
-
25
dkg liszt
-
csipet
só
-
6-7
dkg cukor
A margarint
a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót, a sót, a porcukrot, gyorsan
összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk 2-3 mm vastagra és
négyzeteket vágunk belőle. Széleit megkenjük felvert tojással és valamilyen
sűrű lekvárt teszünk a közepükbe. Háromszögekre hajtjuk, széleit lenyomkodjuk
és lekenjük a tetejüket tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és
előmelegített sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése