Hozzávalók a
tésztához:
-
14
dkg porcukor
-
1
tk vanília kivonat
-
3
tojás
-
1
csipet só
-
1
dl olaj
-
1
dl tej
-
22
dkg liszt
-
1
cs sütőpor
-
3
ek cukrozatlan kakaópor
A
tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a
cukorral és a vaníliával, majd eldolgozzuk benne az olajat, a tejet, a
sütőporos lisztet és a kakaóport. Majd óvatosan beleforgatjuk a habot, ügyelve,
hogy ne törjön össze túlságosan. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát
és előmelegített sütőbe kb 25 perc alatt megsütjük.
A
beleforgatáshoz:
-
20
dkg fehércsoki
-
150-200
ml tejszín
-
egy
kevés rum
-
20
dkg kókuszreszelék
A
hozzávalókat a kókusz kivételével egy edényben alacsony hőfokon összemelegítjük.
A kihűlt tésztát feldaraboljuk és a folyékony fehércsokiba forgatjuk, majd
meghempergetjük a kókuszreszelékben. Hagyjuk megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése