Hozzávalók:
-
2
cs. babapiskóta
-
2
cs. vaníliás pudingpor
-
6
ek. porcukor
-
1
liter tej
-
kb.
fél liter kávé
-
kb.
1 deci rum
-
cukrozatlan
kakaópor
A pudingot a
szokásos módon elkészítjük a leírtak alapján a tejjel és cukorral. Közben a
kávét a rummal összekeverjük és hagyjuk kicsit hűlni, majd a babapiskótákat
beleforgatjuk a rumos kávéba, majd egy üvegtál aljába teszünk egy sornyit, erre
merünk a pudingból, majd megint babapiskóta és megint puding amíg el nem
fogynak a hozzávalók. A lényeg, hogy a pudinggal fejezzük be majd hagyjuk
teljesen kihűlni, majd szitáljunk a tetejére cukrozatlan kakaóport és tegyük
hűtőbe. Ez a desszert nálunk 1 nap alatt elfogy :D
Itt van még egy recept azoknak akik szívesen elkészítik otthon saját maguk hozzá a babapiskótát:
Itt van még egy recept azoknak akik szívesen elkészítik otthon saját maguk hozzá a babapiskótát:
Házi Babapiskóta
Hozzávalók:
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
10 dkg kristálycukor
-
1 cs vaníliás cukor
-
12.5 dkg liszt
-
2 ek porcukor
A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a kristálycukor
harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab. A tojássárgákat
egy másik tálban a maradék k.cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva
hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral
bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk. Porcukrot szitálunk
a tetejükre és előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük. Amint
megsült vegyük le a papírról egy tortalapát segítségével, mert különben ráragad
majd hagyjuk kihűlni. Tény, hogy nem lesz olyan duci mint a bolti, de ugyanolyan finom és legalább tudjuk, hogy mi van benne. (Kb. 20-25 db lett
nekem ebből az adagból)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése