Tészta
hozzávalók:
-
6
dkg cukor
-
15
dkg finomliszt
-
5
dkg étkezési keményítő
-
1
csipet só
-
12
és ½ dkg vaj vagy margarin
-
2
tojássárgája
A tésztát
összegyúrjuk majd 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, és 5
cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Majd a korongokat egy kivajazott tepsibe
téve 8-10 perc alatt megsütjük. Én mindig dupla adagot gyúrok le mert ez nagyon kevés és az 1 tubusból származó krém még erre se fogy el mind.
Karamellkrém:
- 1 tubus sűrített tej
Előmelegítjük
a sütőt a lehető legmagasabb fokozatra. Egy kis méretű sekélyebb jénai tálba
nyomjuk az összes sűrített tejet. Ezután a jénait egy akkora nagy tepsibe, hogy
a jénai bőven elférjen benne. Ha a sütő már forró, vizet forralunk és a tepsibe
lévő jénai köré öntjük a vizet úgy, hogy annak feléig érjen. Gyorsan letakarjuk
a tepsiket alufóliával, majd óvatosan betoljuk az egészet a sütőbe. Kb. 2 óra
alatt- 30 percenként átkeverve, és ha kell a jénai alatt a vizet pótolva, a
sűrített tejből nagyon sűrű, aranybarna színű karamellkrém lesz. Ekkor
kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Ha a kekszek
is kihűltek összeragasztjuk őket a krémmel, majd az oldalukra is kenünk és az
oldalukat ezután kókuszba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése