Hozzávalók a sütihez:
-
100 g vaj vagy margarin
-
200 g étcsoki
-
125 g cukor
-
3 db tojás
-
75 g liszt
-
1 ek. cukrozatlan kakaópor
A krémsajtos réteghez:
-
200 g krémsajt ( mascarpone )
-
2 tojássárgája
-
75 g porcukor
A
vajat és a csokoládé felét (100 g vaj+ 100 g csoki) egy lábosban megolvasztjuk
majd elzárjuk a tüzet. A maradék csokit apróra vágjuk. Hozzáadjuk vajas
keverékhez a cukrot és a tojásokat egyenként, közben robotgéppel dolgozunk.
Beleszitáljuk a lisztet, a kakaót és hozzáadjuk az aprított csokit majd
összekeverjük. Ne keverjük túl sokáig, ahogy hűl kezd összeállni a massza.
Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Elkészítjük gyorsan a
krémsajtos réteget is. A krémsajtot a tojássárgákkal és a porcukorral
elkeverjük, majd rákanalazzuk a süteményre. Egy villával örvényeket mintázunk
bele. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még melegen kiborítjuk
a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése