Hozzávalók:
-
50 dkg tehéntúró
-
12 dkg búzadara
-
10 dkg mazsola
-
3 tojás
-
pici só
-
1 ek olaj
A morzsához:
-
8 kanál darált dió
-
2 kanál zsemlemorzsa
-
4 kanál kristálycukor
-
2 kanál olaj
A csoki öntethez:
-
12,5 dkg vaj
-
18 dkg porcukor
-
5 dkg kakaópor
-
5 kanál tej
A túrót villával összetörjük, beletesszük a búzadarát, a sót, a
tojássárgákat, az olajat és az előre beáztatott mazsolát. A tojásfehérjét
kemény habbá verjük, és a túróhoz keverjük, majd hűvös helyen
pihentetjük. A diós morzsát elkészítjük. Lassú tűzön a fent leírt
hozzávalókat (először az olajat hevítjük fel és úgy tesszük bele a többi
alapanyagot) addig pirítjuk, amíg grillázs illata nem lesz, kissé darabosabb
lesz a cukor miatt. Vizet forralunk. Laza mozdulatokkal egyforma gombócokat
készítünk a túrós masszából, majd körülbelül 4-5 perc alatt megfőzzük (ne
zubogjon a víz a lábasban, mert szétesnek a gombócok). Amikor kész, a diós
morzsába szedjük, rázogatva megforgatjuk benne. Elkészítjük a csoki öntetet: a
hozzávalókat a vajjal kezdve lassan összeolvasztjuk, amint egyneművé vált,
levesszük a tűzről, és a túrógombócot szépen meglocsoljuk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése