Hozzávalók:
-
25
dkg gesztenyepüré
-
5
dkg cukor
-
1
csipet só
-
5
dkg liszt
-
10
dkg étcsoki
-
1
kk. sütőpor
-
3
tojás
-
10
dkg puha vaj
-
2
ek. rum
Az étcsokit
kockákra törve gőz fölött olvasszuk meg. A tojások fehérjét egy csipet sóval
kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük robotgéppel
és hozzákeverjük a rumot, az apróbb db-ra tördelt gesztenye masszát, a vajat és
a megolvasztott kihűlt csokit. Majd végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és
óvatosan fakanállal belekeverjük a felvert habot is. A muffin tepsit kibéleljük
muffin papírral és arányosan elosztva szétosztjuk benne a tésztát, majd 25 perc
alatt előmelegített sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése