Hozzávalók a
leveshez:
-
4-5
db sárgarépa
-
1
vöröshagyma
-
2-3
gerezd fokhagyma
-
pirospaprika
-
só,
bors
-
petrezselyemzöld
-
kömény
Krumpli
gombóchoz:
-
35-40
dkg burgonya (héj nélküli súly)
-
kb.
4-5 ek liszt
-
1
tojás
-
só
A gombóchoz
a burgonyát kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, úgy, hogy a levét
félretesszük. Összetörjük és miután kihűlt, a liszttel, a tojással, sóval
összegyúrjuk. A répát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát
apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a répát, megszórjuk
pirospaprikával és felöntjük a burgonya főzőlevével. Ha kevés öntsünk még hozzá
vizet és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük egy kis köménnyel, majd puhára főzzük a
répát. Ha megpuhult, a burgonyás masszából vizes kézzel meggy nagyságú
gombócokat formázunk, és a levesbe rakjuk. Amikor feljöttek a leves tetejére a
gombócok még 5 percig főzzük és kész. Tálaláskor friss apróra vágott
petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése