Hozzávalók:
-
85 g őrölt dió
-
250 g liszt
-
130g hideg vaj vagy
margarin
-
1 tojássárgája
-
2 evőkanál keserű
kakaópor
-
1 csomag vaníliás
cukor
-
4 evőkanál
kristálycukor
-
50 g tej- vagy
étcsoki
-
2-3 evőkanál tej
Egy nagy tálban
összekeverjük a lisztet, a diót, kakaót, cukrot, a vaníliás cukrot. Adjuk
hozzá az apró kockákra vágott vajat, tojássárgáját (én adtam még hozzá 1 tk
mandula aromát de enélkül is finom) és gyorsan összegyúrjuk a tésztát, majd
betesszük 60 percre a hűtőbe. Tépjünk le kis darabokat a
tésztából és formáljuk őket kis kifli alakokra, majd tegyük őket egy
sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük előmelegített sütőben 15-18 percig.
Gőz felett olvasszuk fel a tej- vagy étcsokoládét egy kevéske tejjel, majd
hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor még folyós állagú, díszítsük meg a kiflik
tetejét egy kanál segítségével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése