Hozzávalók a
csirkéhez:
-
1 kg csirkemell
-
só, bors
-
3-4 szál sárgarépa
-
2 evőkanál méz
-
3-4 evőkanál mustár
-
1-2 lapos evőkanál liszt
-
4 ek tejföl
-
víz
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
A vöröshagymát
apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott
csirkemellet és a ( a reszelő nagylyukú oldalán) lereszelt sárgarépát, sót,
borsot, reszelt fokhagymát. Ha a hús megsült, meghintjük a liszttel és jöhet
hozzá a méz, a mustár és a tejföl és kb 2 deci víz, majd összeforraljuk. Tejföl
helyett főzőtejszínt is adhatunk hozzá.
Hozzávalók a
körethez:
-
60 dkg rizs
-
fél fej vöröshagyma
-
egész bors
-
só
-
1 liter 200 ml víz
-
1 kukorica konzerv
-
szezámmag
-
lenmag
A rizst kevés
olajon megpirítjuk, majd megszórjuk sóval, hozzáadunk 4-5 db egész borsot, egy
fél fej megpucolt vöröshagymát és felöntjük a felforralt vízzel. Lefedjük és
mehet a sütőbe fél órára. Ha kész összekeverjük a lecsepegtetett lemosott
kukoricával és egy kevés len és szezámmaggal. Vöröskáposzta salátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése