Hozzávalók a
tésztához:
-
60 dkg liszt
-
15 dkg vaj vagy margarin
-
15 dkg porcukor
-
6 ek méz
-
2 tojás
-
6 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 cs vaníliás cukor
-
fél cs sütöpor
-
4-5 ek tejföl
-
1mk szódabikarbóna
-
csipet só
A krémhez:
-
1 liter tej
-
10 ek liszt
-
4 tojássárgája
-
3 cs vaníliás cukor
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg vaj vagy margarin
-
csipet só
A tetejére:
-
reszelt csoki vagy csokis tortadara
A tésztához a
száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű
vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát
kapjunk. 4 részre osztjuk. Kevés lisztet használva egyesével kinyújtjuk, majd
egyesével nagy tepsi hátán, vagy sütő lemezen előmelegített sütőben kb 10 perc
alatt megsütjük őket. A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet
csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy
vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a
csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kihűtjük. A maradék
porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a
kihűlt krémünkkel. Megtöltjük a lapokat annyi krémmel, hogy maradjon a felső
lapra is. Megszórjuk reszelt csokoládéval, de bevonhatjuk csokimázzal is. Hideg
helyre tesszük, másnap szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése