Hozzávalók a tésztához:
-
125
ml tej
-
30
g Rama
-
250 g búzaliszt
-
0,5 tasak instant élesztő
-
1 darab tojásfehérje
(közepes méretű)
-
1 csipet porcukor
-
0,5 teáskanál só
Töltelékhez:
-
100 ml tejföl
-
1 teáskanál paradicsompüré
-
0,5 teáskanál morzsolt
bazsalikom
-
2 teáskanál citromlé
-
200 g olajos tonhal
Tetejére:
-
1 darab tojássárgája
(közepes méretű)
-
2 teáskanál tej
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a Ramát a tejben felolvasztjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a vajas tejet valamint a többi hozzávalót, és 10 percig gyúrjuk, dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk. A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk és összecsípjük. A félretett tésztacsíkból kis darabokat lecsípünk és giliszta formára sodorva körbetekerjük a táskák tetejét, ahol a csúcsok összeérnek és összenyomjuk, hogy szét ne nyíljon. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük, majd pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése