Hozzávalók:
-
1
kg burgonya
-
só
-
2
tojás
-
20
dkg liszt
-
2
piros húsú paprika (kaliforniai)
-
olaj
-
1
nagy csokor petrezselyem
-
20
dkg natúr tömlős sajt
-
2dl
főzőtejszín
-
bors
-
3
gerezd fokhagyma
A
meghámozott burgonyát kisebb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és még forrón összetörjük és kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat
és a lisztet és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Majd diónyi gombócokat
formázunk és forró sós vízben kifőzzük őket. Ha feljöttek a víz tetejére azután
még 5 percig főzzük. Közben a paprikákat apró kis kockákra vágjuk és forró
olajban megfuttatjuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és
hozzáöntjük a tejszínt. Lassú tűzön krémes mártássá főzzük. Sóval, borssal,
reszelt fokhagymával ízesítjük, majd beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett
gombócokat. Forrón tálaljuk. Önmagában is egy finom ebéd de köretként is
ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése