2013. december 7., szombat

Krémsajtos burgonyagombócok



Hozzávalók:
-          1 kg burgonya
-         
-          2 tojás
-          20 dkg liszt
-          2 piros húsú paprika (kaliforniai)
-          olaj
-          1 nagy csokor petrezselyem
-          20 dkg natúr tömlős sajt
-          2dl főzőtejszín
-          bors
-          3 gerezd fokhagyma


A meghámozott burgonyát kisebb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még forrón összetörjük és kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Majd diónyi gombócokat formázunk és forró sós vízben kifőzzük őket. Ha feljöttek a víz tetejére azután még 5 percig főzzük. Közben a paprikákat apró kis kockákra vágjuk és forró olajban megfuttatjuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és hozzáöntjük a tejszínt. Lassú tűzön krémes mártássá főzzük. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával ízesítjük, majd beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett gombócokat. Forrón tálaljuk. Önmagában is egy finom ebéd de köretként is ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése