2013. december 6., péntek

Házi készítésű szaloncukor



Marcipános:

Hozzávalók:
-          35 dkg marcipán
-          10 dkg aszalt barack
-          10-15 dg étcsoki vagy tortabevonó
-          pár csepp olaj

A barackot nagyon apró kockákra vágjuk, majd a marcipánba gyúrjuk. Ujjnyi méretű hurkát sodrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a szaloncukrokat belemártjuk, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.

Gesztenyés:

Hozzávalók:
-          25 dkg gesztenyemassza
-          10 dkg étcsoki
-          10-15 dkg étcsoki vagy tortabevonó
-          pár csepp olaj

A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd a masszához keverjük. 20 percet hűtjük, majd ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. És ugyanúgy mint az előzőnél.

Kókuszos:

Hozzávalók:
-          15 dkg fehércsoki
-          3 dkg kókuszreszelék
-          2 ek. tej
-          10-15 dkg étcsoki vagy tortabevonó
-          pár csepp étolaj

A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk, majd a tejjel és a kókuszreszelékkel elkeverjük. Hűtőbe tesszük, fél-1 órára, hogy formázhatóvá váljon. Majd ugyanúgy mint az előzőeknél.

Zserbós:

Hozzávalók:
-          150 g darált dió
-          150 g darált háztartási keksz
-          200 g aszalt sárgabarack
-          100 g tortabevonó
-          sárgabarack lekvár
-          rum ízlés szerint 
-          étcsoki vagy tortabevonó a bevonáshoz


A barackot össze daraboljuk,majd rumba áztatjuk. Lekvárral összeturmixoljuk,( de kis kockákra vágva is jó) majd a többi hozzávalót is hozzá gyúrjuk és ugyanúgy mint az előzőeknél.

Még ajándéknak is nagyon jó! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése