Marcipános:
Hozzávalók:
-
35
dkg marcipán
-
10
dkg aszalt barack
-
10-15
dg étcsoki vagy tortabevonó
-
pár
csepp olaj
A barackot
nagyon apró kockákra vágjuk, majd a marcipánba gyúrjuk. Ujjnyi méretű hurkát
sodrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle.
Közben a csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a szaloncukrokat
belemártjuk, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tányérra
tesszük és hűtőben kihűtjük.
Gesztenyés:
Hozzávalók:
-
25
dkg gesztenyemassza
-
10
dkg étcsoki
-
10-15
dkg étcsoki vagy tortabevonó
-
pár
csepp olaj
A csokit gőz
felett megolvasztjuk, majd a masszához keverjük. 20 percet hűtjük, majd ujjnyi
vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot
formálunk belőle. És ugyanúgy mint az előzőnél.
Kókuszos:
Hozzávalók:
-
15
dkg fehércsoki
-
3
dkg kókuszreszelék
-
2
ek. tej
-
10-15
dkg étcsoki vagy tortabevonó
-
pár
csepp étolaj
A
fehércsokit gőz felett felolvasztjuk, majd a tejjel és a kókuszreszelékkel
elkeverjük. Hűtőbe tesszük, fél-1 órára, hogy formázhatóvá váljon. Majd ugyanúgy mint az
előzőeknél.
Zserbós:
Hozzávalók:
-
150
g darált dió
-
150
g darált háztartási keksz
-
200
g aszalt sárgabarack
-
100
g tortabevonó
-
sárgabarack
lekvár
-
rum
ízlés szerint
-
étcsoki vagy tortabevonó a bevonáshoz
A barackot össze
daraboljuk,majd rumba áztatjuk. Lekvárral összeturmixoljuk,( de kis kockákra
vágva is jó) majd a többi hozzávalót is hozzá gyúrjuk és ugyanúgy mint az
előzőeknél.
Még ajándéknak is nagyon jó! :)
Még ajándéknak is nagyon jó! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése