2013. december 2., hétfő

Pikáns harcsa gombás szélesmetélttel



Hozzávalók a halhoz:
-          4 harcsa szelet
-          1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
-          kb 10 levél bazsalikom apróra vágva
-          olaj
-          1 kk pirospaprika
-          1 kk fekete őrölt bors
-          1 kk majoranna
-         
-          5 gerezd fokhagyma
-          1 sütőzacskó

A halakat besózzuk. Az olajat összekeverjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A halakat bekenjük az elkészített páccal, majd a sütőzacskóba helyezzük őket, rájuk öntve a maradék pácot. A sütőzacskó száját bekötjük, a zacskót megszurkáljuk és mehet is a hal az előmelegített sütőbe. A hal kb 25- 30 percet sülhet zacskóba, majd a zacskót felvágjuk és még 10 percig sütjük.

Hozzávalók a tésztához:
-          25 dkg szélesmetélt
-          30 dkg csiperkegomba
-          1 fej vöröshagyma
-          2 db tv paprika
-          2 paradicsom
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          1 dl tejföl
-          1 ek liszt
-          1 kk pirospaprika
-         
-          olaj


A tésztát sós lobogó vízben kifőzzük. A zöldségeket, megmossuk. A vöröshagymát  és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát. Miután elfő a leve, megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával és felöntjük 2 dl vízzel. Megsózzuk, felforraljuk, a tejföllel dúsítjuk, beleforgatjuk az apróra kockákra vágott paprikát és paradicsomot, valamint a kifőzött tésztát és a halat ezzel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése