Hozzávalók a
tésztához:
-
50
dkg liszt
-
2,5
dkg élesztő
-
1
ek cukor
-
3
dl langyos tej
-
2
tk só
-
1
tojás
-
1
tojássárgája
-
1
ek olaj
A
töltelékhez:
-
2
kis doboz sűrített paradicsom
-
fél
fej vöröshagyma
-
olaj
-
2-3
gerezd fokhagyma
-
morzsolt
bazsalikom, oregánó
-
só,
bors
A
lekenéshez:
-
1
tojás
A lisztet
egy dagasztó tálba tesszük. A közepébe kis fészket csinálunk , beletesszük a
cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy kevés tejjel. Hagyjuk, hogy
meleg helyen 15 perc alatt felfusson az élesztő. Ekkor hozzáadjuk a többi
anyagot és jól kidagasztjuk, pici olajjal lekenjük, hogy ne száradjon ki a
tészta. 1 órán keresztül meleg helyen a duplájára kelesztjük. A töltelékhez
kevés olajban megpároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát, hozzáadjuk a
paradicsompürét, a bazsalikomot, oregánót, sót, borsot és összemelegítjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen
átgyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, kinyújtjuk kör alakúra kb 2-3 mm
vastagra és 8 cikkre vágjuk. Megkenjük őket fél teáskanálnyi krémmel, majd
feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Tepsibe téve felvert tojással lekenve fél
óra alatt pirosra sütjük. Én tettem a töltelékbe kukoricát is, de lehet bele
tenni felvágottat, zöldségeket, sajtot, amit szeretünk. Ha marad a szószból,
főzzünk ki tésztát és reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése