Hozzávalók:
-
5-10 dkg szalonna
-
1 fej vöröshagyma
-
8-9 db harcsa szelet
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 db paradicsom
-
2 db színes tvpaprika
-
1 ek liszt
-
3 dl tejföl
-
erős paprika ízlés szerint
-
só
-
2 ek olaj
Körethez:
-
50 dkg tészta ( amilyet szeretünk, én kagyló tésztából csináltam)
-
2 ek olaj
-
1 nagy csokor
petrezselyemzöld
-
5-6 gerezd fokhagyma
-
só
Elkészítés:
Kevés olajon a megmosott, megszárított,
besózott, borsozott halak mindkét oldalát megsütjük. Majd ugyanebbe az edénybe
a szalonnát apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd megfuttatjuk rajta a
tisztított és finomra vágott hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük
és 3 dl vizet öntünk rá. Amikor forr, takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt,
megmosott paradicsomot és a tv paprikát és erős paprikát, sózzuk és 15-20
percet főzzük. Elkeverünk 2 dl tejfölt a liszttel és kevés vízzel, majd a
mártást behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, majd belehelyezzük az
előzőleg megsütött halakat. 4-5 percig pároljuk, ha kell, ízesítjük és
tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel. Köretnek
fokhagymás tésztát adhatunk. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük, kicsit
leöblítjük. Kevés olajat felhevítünk és rádobjuk a tisztított, zúzott
fokhagymát, petrezselymet. Gyorsan elkeverjük, majd összeforgatjuk a tésztával.
Ha kell, megsózzuk és tálaljuk a harcsa mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése