Hozzávalók:
-
tojás
-
tej
-
zöldborsó
-
szalonna
-
túró
-
sajt
-
só,
bors
-
vöröshagyma
1 fej
vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon egy serpenyőbe megpároljuk, közbe
hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát és együtt pirítjuk tovább. Majd
hozzáadjuk a borsót (én fagyasztottat használtam így sokat nem kellett
párolnom), sózzuk, borsozzuk. A ¾ részét kivesszük és félretesszük mert
egyesével fogjuk sütni az omletteket. 1 embernek leütünk 2 tojást és
összekeverjük 1 ek tejjel és sóval, felverjük és a serpenyőbe maradt egyvelegre
öntjük, eloszlatjuk, mint a palacsintát és lassú tűzön sütjük. Én tettem rá egy
fedőt is és pár perc alatt pirosra sül az alja. Nem kell megfordítani, ha a
tetején is látjuk, hogy már nem nyers akkor kész is. Én papírtörlőn leitattam,
hogy ne legyen olyan olajos. Jöhet a következő, megint teszünk a serpenyőbe egy
kis borsós szalonnás hagymát és megint jöhet rá a felvert tojás ugyanúgy mint
az előzőnél. Úgy osszuk el, ahány embernek sütjük. Majd túrót morzsolunk a
megsült omlett egyik felére és reszelt sajttal megszórtam és ráhajtottam a
másik felét. Tetejére is jöhet egy kis reszelt sajt és tálalhatjuk. Persze más
hozzávalókat is használhatunk, pl kukoricát, paprikát, valamilyen salátát,
virslit, kolbászt, amit szeretünk! Isteni reggeli vagy vacsora! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése