2013. december 10., kedd

Avokádós gombás kenyér



Hozzávalók 4 személyre:
-          kenyér
-          3 paradicsom
-          4-5 db nagyobb fej csiperke gomba
-          2 avokádó
-          3 gerezd fokhagyma
-          1 ek tejföl
-          só, bors
-          1 citrom
-          petrezselyemzöld

A gombát megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk, majd kevés olivaolajban megpároljuk, adunk hozzá 2 gerezd reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselyemzöldet. Az avokádókat kettévágjuk, a nagy magot kivesszük és egy kanál segítségével kiszedjük a húsát. Villával pépesre törjük és a tejföllel, sóval, borssal, pici citromlével és a 2 gerezd reszelt fokhagymával összekeverjük. A paradicsomot vékonyra szeljük, a kenyeret megpirítjuk. Majd megkenjük az avokádó krémmel, ráhalmozzuk a pirított gombát és a paradicsomot. J

Érdemes gyakrabban enni avokádót mert  telítetlen zsírsavakból álló olajtartalma B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése