Hozzávalók 4
személyre:
-
kenyér
-
3
paradicsom
-
4-5
db nagyobb fej csiperke gomba
-
2
avokádó
-
3
gerezd fokhagyma
-
1
ek tejföl
-
só,
bors
-
1
citrom
-
petrezselyemzöld
A gombát
megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk, majd kevés olivaolajban megpároljuk,
adunk hozzá 2 gerezd reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselyemzöldet. Az
avokádókat kettévágjuk, a nagy magot kivesszük és egy kanál segítségével
kiszedjük a húsát. Villával pépesre törjük és a tejföllel, sóval, borssal, pici
citromlével és a 2 gerezd reszelt fokhagymával összekeverjük. A paradicsomot
vékonyra szeljük, a kenyeret megpirítjuk. Majd megkenjük az avokádó krémmel,
ráhalmozzuk a pirított gombát és a paradicsomot. J
Érdemes
gyakrabban enni avokádót mert telítetlen
zsírsavakból álló olajtartalma B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett
gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot
is tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése