Hozzávalók:
-
25 dkg liszt
-
25 dkg puha vaj
-
25 dkg főtt, áttört
burgonya
-
25 dkg túró
-
1 tk só
A tetejére :
-
egy felvert egész
tojás pici sóval ízesítve
-
egész fekete bors
vagy napraforgómag
A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát
a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk és egy
nagy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, ez lesz a malacok feje. A füleket és
az orrokat egy kisebb kör szaggatóval szaggatjuk.
A fülekhez a köröket kettévágjuk és a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket
is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk
a malackáknak. A malac-pogácsákat száraz tepsin előmelegített sütőben kb. 30
perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése