Hozzávalók:
-
25 dkg zöldborsó
-
3-4 sárgarépa
-
3-4 petrezselyem
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
majoranna
-
1 dl tejföl
-
10 dkg juhtúró
-
2 tojás
-
zsemlemorzsa
-
só
-
bors
-
friss vagy szárított
kapor
Egy lábasban kevés olajat
felhevítünk. Az apróra vágott hagymát megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a
sárgarépát és a petrezselymet kis kockára vágva, és kicsit megpirítjuk. majd
jöhet hozzá a zöldborsó is. Felöntjük vízzel, sózzuk és borsozzuk, adunk hozzá
majorannát és reszelt fokhagymát, majd puhára főzzük a zöldségeket. A juhtúrót
villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól
formázható legyen. Gombócokat készítünk belőle vizes kézzel, és a levesben
kifőzzük. Tejföllel behabarjuk a levest és kaporral ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése