Hozzávalók a
húshoz:
-
8-9
csirke alsócomb
-
1
ek pirospaprika
-
1
kk őrölt bors
-
1
kk szárított kakukkfű
-
1
tk só
-
olaj
A fűszereket
összekeverjük egy nagy tálban. A combokat hideg vízzel lemossuk, leitatjuk és a
bőrüket lehúzzuk és a fűszerkeverékbe forgatjuk őket, kissé rányomkodjuk. Egy
tepsibe teszünk 2-3 ek olajat és belefektetjük a combokat és 1 óra alatt,
egyszer megforgatva pirosra sütjük.
Hozzávalók a
püréhez:
-
50
dkg sárgaborsó
-
só
-
3-4
gerezd fokhagyma
-
1
dl tejszín vagy 1-2 ek tejföl
-
1
tk mustár
A
sárgaborsót, sós bő vízben puhára főzzük a fokhagymagerezdekkel. Mire megfő
elfogja főni a levét, de ha valakinek nagyon sok víz marad alatta, akkor szűrje
le. Majd mehet a turmixgépbe, hozzáadva a többi hozzávalót és turmixoljuk
krémesre. Én egy kis madársalátát adtam hozzá tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése