Hozzávalók a
palacsintatésztához:
-
1
tojás
-
15
dkg liszt
-
2
dl tej
-
1,5
dl szóda vagy ásványvíz
-
csipet
só
Az öntethez:
-
3-5
narancs
-
5-8
dkg vaj
-
0,5
dl narancslikőr vagy rum
A tésztához
a hozzávalókat simára keverjük és kevés olajon egyesével kisütögetjük a
palacsintákat. Az öntethez egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat,
majd hozzáadjuk 1 narancs reszelt héját, három narancs kifacsart levét és két
narancs hámozott cikkekre vágott húsát. Ha felforrt, belefektetjük a negyedekbe
hajtott palacsintákat és meglocsoljuk a narancslikőrrel. Nekem nem volt itthon
ilyenem, úgyhogy rummal helyettesítettem. Lassú tűzön2-3 percet pároljuk, majd
tányérra fektetjük és meglocsoljuk a narancsos vajjal. Én csak 3 narancsot
használtam, a húsát nem tettem bele, azzal csak díszítettem de így is finom
lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése