Hozzávalók:
-
1
nagy fej karfiol
-
1
doboz csiperke gomba
-
1
fej vöröshagyma
-
2
gerezd fokhagyma
-
1
ek pirospaprika
-
1
tv paprika
-
1
paradicsom
-
só,
bors
-
majoranna
-
4-5
ek tejföl
-
2
ek liszt
A
vöröshagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk pár percig, majd mehet
hozzá a megpucolt felszeletelt gomba, a reszelt fokhagyma, só, bors, majoranna,
picit pirítsuk, aztán húzzuk le a tűzről és szórjuk meg a pirospaprikával,
engedjük fel vízzel, de nem kell sokkal, csak ami épp ellepi. Jöhet még hozzá a
kis csíkokra vágott paprika és a kockákra vágott paradicsom és negyed óra alatt
összefőzzük az egészet. A karfiolt szedjük rózsáira és vágjuk kisebb darabokra,
majd erő vagy húsleves kockás vízben főzzük puhára. A tejfölt keverjük simára a
liszttel és sűrítsük be a gomba pörköltet, majd jöhet hozzá a közben puhára
főtt karfiol és forraljuk össze lassú tűzön. Én tarhonyával tálaltam, de
rizzsel vagy kagyló tésztával is lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése