Hozzávalók:
-
60 dkg liszt
-
1 élesztő
-
1 tk + 3 ek cukor
-
4,4 dl langyos tej
-
4 tojássárgája
-
1 kk só
-
1 cs vaníliás cukor
-
1 ek rum
-
2 ek olaj + olaj a sütéshez
A lisztet egy
nagyobb tálba öntjük, a közepébe csinálunk az élesztőnek egy kis lyukat és
belemorzsoljuk, teszünk rá 1 tk cukrot, majd egy kis tejet, és hagyjuk felfutni
néhány percig.
Ezután
hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidagasztjuk, míg el nem válik az edény
oldalától, és a kezünktől. Olajos kézzel gombóccá formáljuk, és hagyjuk megkelni(míg az edényünket meg
nem telíti). Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk (a gyúródeszkánk ne legyen
hideg), 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra hagyjuk kelni, míg kb. a
kétszerese nem lesz. Ezután forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése