Hozzávalók:
-
35 dkg burgonya
-
2 l zöldség alaplé
-
5 dkg medvehagyma
-
só, bors
-
citromlé
-
2-3 gerezd fokhagyma
Két-három szem megpucolt, kockákra vágott burgonyát
megfőzünk zöldség alaplében, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a medvehagyma
nagy részét durvára vágva és belereszeljük a fokhagymát is. Lepürésítjük
botmixerrel vagy turmixgépbe öntjük. Ha akarunk tehetünk hozzá pici tejszínt
vagy tejfölt, de én enélkül csináltam. Pár percre visszatesszük a tűzre, majd sóval
és borssal és egy fél citrom levével ízesítjük. A levest finomra vágott medvehagyma levéllel tálaljuk,
de mehet bele pár csepp tejszín vagy tejföl is, vagy pl, mozzarella golyók
összeaprítva. És persze ki milyen sűrűn szereti , annyi krumplit tegyen bele,
meg alaplevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése