Hozzávalók a tésztához:
-
2 dl tej
-
5 dkg élesztő
-
6 dkg cukor
-
50 dkg liszt
-
4 db tojássárgája
-
2 dkg vaníliás cukor
-
1 db citrom reszelt héja
-
12 dkg Rama
-
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
-
5 dkg mazsola
-
1/2 dl rum vagy 1 tk. rumaroma
-
1 dl tej
-
8 dkg kristálycukor
-
3 dkg Rama
-
20 dkg darált dió
-
1 csipet őrölt fahéj
Tetejére:
-
2 evőkanál citromlé
-
4 kiskanál porcukor
A langyos tej felébe belemorzsoljuk az élesztőt, és
hozzáadunk 1 dkg cukrot és a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és lágy tésztává gyúrjuk. Jól kidagasztjuk, majd
a kétszeresére kelesztjük (40-60 perc). Közben a töltelékhez a tejet
fölforraljuk a kristálycukorral és a margarinnal, beleszórjuk a diót,
elkeverjük a fahéjjal, mazsolával, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát
téglalapformára kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Hosszanti
irányban, középen kettévágjuk és óvatosan megtekerjük a 2 rudat egymás körül
úgy, hogy mindig a vágott fele kerüljön felülre. Ismét megkelesztjük, majd
forró sütőben kb 40 percig sütjük. A citromlét és a porcukrot kikeverjük és a
sütőből kivett forró kalács tetejére kenjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése