Hozzávalók:
-
25
dkg liszt
-
12
dkg vaj vagy margarin
-
2
tojás
-
0,5
dl hideg víz
-
1
csapott tk só
-
1
tojás a tészta megkenéséhez
A
töltelékhez:
-
50
dkg csirkemáj
-
30-
40 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
-
1
nagy fej vöröshagyma
-
3
gerezd fokhagyma
-
2
nagyobb sárgarépa
-
1
tojás
-
só,
bors, majoranna
-
1
nagy csokor petrezselyemzöld
A tészta
hozzávalóit egy tálba öntjük és egynemű tésztává gyúrjuk. Gömböt formázunk
belőle és folpackba tekerve 30 percre hűtőbe tesszük. Az apróra vágott
vöröshagymát kevés olajba megpároljuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra
vágott májat és elősütjük, közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és a
borsót, majd megfűszerezzük. Mikor kész hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is és
ha enyhén kihűlt, elkeverünk benne egy tojást. A tészta felét kinyújtjuk,
akkorára, amekkora tortaformánk van, a lényeg, hogy pereme is legyen. Én
gyümölcstorta formába tettem, amit előtte kivajaztam, kiliszteztem. Belerakjuk
a ragut, elegyengetjük. Majd kinyújtjuk a maradék tésztát is és a ragu tetejére
helyezzük. A tészta széleket összenyomkodjuk, a felesleget levágjuk. A torta
közepét kicsit megböködjük pl hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy a gőz távozni
tudjon a sülés közben. Tetejét lekenjük felvert tojással, majd előmelegített
sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése