Hozzávalók:
-
kukoricapehely
-
puffasztott
amarant
Ez egy
nagyon könnyen elkészíthető müzli, amit kedvünkre variálhatunk otthon. A két
hozzávalót egyforma mennyiségbe összeöntjük egy üvegbe. Ez az alap. Amikor
fogyasztjuk, tehetünk bele bármit amit szeretünk: pl. : aszalt gyümölcsöket,
mazsolát, kókuszchipset, darabolt étcsokit, olajos magvakat apróra vágva,
bármit. Egy kis érdekesség az amarantról, hogy kedvet csináljak a
fogyasztásához:
Az puffasztott amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint
egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi
táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind
mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Kalcium tartalma nemcsak
meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium
forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.
Mire jó?
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
Felhasználása:
reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefirbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára
reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefirbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése