Hozzávalók:
-
50
dkg kuszkusz
-
5
dl forró víz
-
2,5
dl főzőtejszín
-
3
tojás
-
csipet
só
-
5-6
ek méz
A gyümölcs
töltelékhez:
-
30
dkg vegyes bogyós gyümölcs
-
2-3
ek méz
-
1
mk őrölt fahéj
-
1
citrom reszelt héja
A kuszkuszt
egy lábasba öntjük és felöntjük az 5dl forró vízzel, lefedjük kb 10 percre,
amíg megszívja magát. Addig a tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a mézzel.
Majd a még meleg kuszkuszhoz öntjük és összekeverjük. A megmosott gyümölcsöket
a mézzel, fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük és összeforgatjuk. Én fagyasztottból
csináltam, miután felengedett a gyümölcs kevertem hozzá 1 ek étkezési
keményítőt a leve miatt. A kuszkusz felét egy kivajazott tortaformába tesszük,
eligazgatjuk. Erre ráhalmozzuk a gyümölcsöt, majd befedjük a kuszkusz másik
felével. Elsimítjuk és 30-40 perc alatt készre sütjük. Tetejét ha akarjuk még
megkenhetjük 2 ek mézzel, és tálaláskor díszíthetjük gyümölcsökkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése