Hozzávalók:
-
35 dkg füstölt sonka
-
2-3 sárgarépa
-
2 vöröshagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
1 kisebb zeller
-
2 karalábé
-
3-4 db nagyobb burgonya
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál natúr
reszelt torma
-
1 evőkanál liszt
-
2 babérlevél
-
2 evőkanál olaj
-
só
A sonkát kockára vágva az egyik megtisztított
hagymával és a babérlevéllel feltesszük főni. Ez alatt megtisztítjuk a
zöldségeket és feldaraboljuk. Olajon a répát, a zellert és karalábét megfuttatjuk. Felöntjük
a sonka leszűrt levével és felöntjük még vízzel, belerakjuk a másik fej megtisztított
hagymát, majd puhára főzzük. Ha már majdnem minden zöldség megpuhult, jöhet
bele a krumpli is, majd készre főzzük. A végén a sonkát is a levesbe tesszük. A
lisztet elkavarjuk a tejföllel, a reszelt tormával, a reszelt fokhagymával és 1-2
merőkanál levessel elvegyítjük, majd beleöntve a levesbe néhányat hagyjuk
lobbanni. Sóval ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése