Hozzávalók:
-
8 tojás
-
1 piros színű paprika
-
2-3 db retek
-
snidling
-
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
-
só
-
őrölt bors
-
néhány evőkanál majonéz
-
tejföl
-
a tálaláshoz petrezselyemzöld szárak
Keményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc
alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket. Apró kockára
vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget és a
petrezselyemzöldet, ez utóbbiból félreteszünk 2 evőkanálnyit. Levágjuk a
tojások felső részét, óvatosan kiszedjük a sárgáját is, majd ezeket is
felkockázzuk, elmorzsoljuk, és elvegyítjük a zöldségekkel. Az egészet sózzuk,
borsozzuk és kevés majonézzel krémesre keverjük. A tojáskosárkák peremét
bevizezzük, majd belenyomjuk az aprított petrezselyemzöldbe. Megtöltjük a
tojáskrémmel őket, és egy-egy hajlított petrezselyemszárból fület készítünk
rájuk. Én snidlingből csináltam, abból annyira nem szép szerintem. Tálalásig
hűtőben tartjuk, fóliával fedve. A megmaradt krémet megehetjük a húsvéti menühöz vagy fokhagymás pirítósra
kenve finom reggeli és vacsora. Zöldségekkel tálalva szép hidegtálat készíthetünk. Kerti partihoz is nagyon mutatós étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése