2014. április 5., szombat

Zöldséglepény



Hozzávalók:
-          3-4 db burgonya
-          fél konzerv kukorica
-          2 nagyobb sárgarépa
-          2 tojás
-          tej
-          liszt
-          só, bors
-          3 gerezd fokhagyma
-          fél fej vöröshagyma


A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük. A kukoricát lecsepegtetjük, lemossuk és összeturmixoljuk, a sárgarépát lereszeljük. Majd az egészet összekeverjük, adunk hozzá kb 1 deci tejet, a tojásokat, sót, borsot, az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és annyi lisztet, hogy sűrű nokedli tésztát kapjunk. Majd kevés olajba kis halmokat teszünk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Én csináltam mellé egy kis pirított káposztát gesztenyével. Önálló ételként is megállja a helyét egy kis reszelt sajttal, de köretnek is tökéletes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése