Hozzávalók:
-
3-4
db burgonya
-
fél
konzerv kukorica
-
2
nagyobb sárgarépa
-
2
tojás
-
tej
-
liszt
-
só,
bors
-
3
gerezd fokhagyma
-
fél
fej vöröshagyma
A krumplit
meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük. A
kukoricát lecsepegtetjük, lemossuk és összeturmixoljuk, a sárgarépát
lereszeljük. Majd az egészet összekeverjük, adunk hozzá kb 1 deci tejet, a
tojásokat, sót, borsot, az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és
annyi lisztet, hogy sűrű nokedli tésztát kapjunk. Majd kevés olajba kis
halmokat teszünk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Én csináltam mellé egy kis
pirított káposztát gesztenyével. Önálló ételként is megállja a helyét egy kis
reszelt sajttal, de köretnek is tökéletes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése