Hozzávalók a
tésztához:
-
25
dkg cukor
-
8
tojás
-
25
dkg darált dió
-
2
ek cukrozatlan kakaópor
-
1
ek zsemlemorzsa
-
1
narancs
A krémhez:
-
20
dkg vaj
-
12
dkg cukor
-
2
tojássárgája
-
2
dl tej
-
25
dkg darált dió
-
2
ek rum
A tojások
fehérjét egy csipet sóval keményre felverjük. A cukrot a tojások sárgájával
habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a morzsát, a diót és simára keverjük.
Végül beleforgatjuk óvatosan a tojások felvert habját. Közepes hőmérsékletű
sütőben lassan készre sütjük. A krémhez 2 dl tejben a cukrot, a diót elkeverjük
és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a vajjal és a rummal együtt
habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot. A kihűlt
tortát kettévágjuk és meglocsoljuk frissen facsart narancslével mindkét felét.
Majd megtöltjük a krémmel és a külsejét is bevonjuk vele. Tetejét narancs
szeletekkel, darált és egész dióval díszítettem és csoki díszekkel. Az oldalára
megolvasztottam 2 tábla étcsokit. Levágtam egy olyan hosszú alufólia darabot
amekkora körbeéri a tortát. Majd azt olyan szélesre vágtam, hogy kicsit
magasabb legyen a tortánál. Az olvasztott csokit nejlonzacskóba öntöttem,
kivágtam egy picit az alját és a kiterített alufóliára köröket rajzolva
rányomtam a csokit, majd hagytam megdermedni. Végül óvatosan a torta oldalához
körbe ragasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése