Hozzávalók:
-
15 dkg sonka
-
10-12 dkg sajt
-
1 konzerv kukorica
-
2 teáskanálnyi aprított
petrezselyemzöld
-
2 duci gerezd
fokhagyma
-
4 dkg vaj
-
2 csapott evőkanál
liszt
-
3-4 dl tej
-
frissen reszelt
szerecsendió
-
só, bors
-
szárított bazsalikom
A sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a
lisztet és világosra pirítjuk, (besamel mártást készítünk) majd felöntjük annyi
tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk, de ne felejtsük el, hogy a sajt
is sűríteni fog rajta és teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk. Még
krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük.
Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és
belereszeljük a fokhagymát is. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és
jól elkeverjük, hogy elolvadjon benne, majd beletesszük a sonkát és a kukoricát
is. Pár perc alatt készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk
az apróra vágott petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. A
spagetti tésztát kifőzzük és a mártással tálaljuk. Spagetti helyett nokedlit is
lehet használni, bele lehet forgatni a mártásba és összeforralni és tálalhatjuk
is. Én feta sajttal csináltam és úgy is nagyon finom, de akármilyen sajtot
használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése