Hozzávalók:
-
8
db paradicsom
-
15-20
dkg köles
-
5-6
db gomba
-
2
kis fej vöröshagyma
-
5
gerezd fokhagyma
-
só,
bors
-
majoranna,
bazsalikom, petrezselyem
-
1
cs mozzarella
A
paradicsomok tetejét levágjuk, majd egy kés és kanál segítségével kiszedjük a
közepüket, óvatosan, hogy a szélét meg ne sértsük. Majd besózzuk őket és fejjel
lefelé állítjuk, hogy kifolyjon még a felesleges lé belőlük. A belsejüket pedig
összeturmixoljuk. A kölest 3-szoros vízben megfőzzük, amit ízesítsünk sóval és
1 fej vöröshagymával, nem baj ha az összes levet nem veszi fel, vegyük le a
tűzről fedjük le és hagyjuk, hogy magába szívja. A gombát pucoljuk meg,
szeleteljük fel és kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát,
majd tegyük hozzá a gombát és együtt pároljuk tovább. Adjunk hozzá sót, borsot,
és apróra vágott petrezselyemzöldet és egy gerezd reszelt fokhagymát. Kevés
olajba futtassuk meg a maradék 4 gerezd reszelt fokhagymát, majd öntsük rá a
paradicsompürét, fűszerezzük bazsalikommal, sóval, borssal,majorannával,
forraljuk fel picit majd adjuk hozzá a gombát és a kölest, majd fedjük le kb 10
percre, hogy a köles kicsit magába szívja a levet. A paradicsomokat egy
kiolajozott sütőtálba tesszük, mindegyik aljába rakunk egy szelet mozzarellát,
és megtöltjük a töltelékkel és megsütjük. A kalapjukat ha mellé fér oda
tesszük, ha nem akkor egy másik tálba szintén megsütjük. Nem kell neki sok kb
30 perc és tálalhatjuk. Finom vacsora, vagy köret vagy nyáron egy könnyű
ebédnek is megfelel! Köles helyett rizst is lehet használni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése