Hozzávalók
az alaphoz:
-
25
dkg darált háztartási keksz
-
2
dkg kakaópor (vagy 25 dkg kakaós keksz)
-
10
dkg olvasztott vaj
A
töltelékhez:
-
30
dkg túró
-
2
cs vaníliás cukor
-
3
tojás
-
10-15
dkg cukor
-
1
citrom reszelt héja
A
gyümölcsszószhoz:
-
12
dkg piros lekvár
-
1
citrom leve
-
30
dkg magozott cseresznye
Az alap
hozzávalóit összedolgozzuk. Nekem volt itthon kakaós kekszem, így azt ledarálva
kevertem össze a vajjal. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük és az alapot
belenyomkodjuk egyenletesen az aljára. A tojásfehérjét a cukorral keményre
felverjük, a sárgáját a töltelék többi hozzávalóival együtt kikeverjük, végül a
habot is beledolgozzuk. Az egészet az alap tetejére halmozzuk. Előmelegített
sütőben 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. A lekvárt, a citromlét
és egy pici vizet simára keverünk, felforraljuk, beletesszük a cseresznyét. (Én
ribizli lekvárt használtam és cseresznye helyett málnát tettem bele kb 10
dkg-ot.) Ezt a szószt kenjük a lepény tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése