Hozzávalók:
-
500 g finomliszt
-
60 ml olaj
-
5 g szárított élesztő
-
290 ml meleg víz
-
egy nagy doboz tejföl
-
van.cukor
-
porcukor
-
25 dkg túró
-
málna
-
bazsalikom, citromfű
A lisztet egy tálba öntjük
és egy mélyedést készítünk a közepébe majd oda beleöntjük az élesztővel
elkevert vizet egy kis cukorral, majd mehet bele az olaj és összegyúrjuk, majd
10 percig dagasztjuk. Ezután beolajozzuk a tetejét, letakarjuk és 30-40 percig
kelesztjük. Majd kinyújtjuk jó vékonyra és megkenjük a cukrokkal kikevert
tejföllel, rámorzsoljuk a túrót, elosztjuk a málnát és mehet a sütőbe kb 30-40
percre. Mikor kész megszórhatjuk apróra tépkedett bazsalikommal vagy
citromfűvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése