Hozzávalók:
-
8 db paradicsom
-
2 ek olaj
-
10 dkg
spenót levél
-
20 dkg túró
-
2 ek tejföl
-
só, bors
-
4 gerezd fokhagyma
A spenót leveleket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk,
és az olajban megfonnyasztjuk 5-10 perc alatt, hozzáadjuk a reszelt fokhagyma
felét és pár percig tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kihűtjük. Nekem eresztett egy kis levet így szűrőkanállal szedtem ki és kicsit ki is nyomkodtam.A
paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét óvatosan kikanalazzuk. úgy, hogy ne
sértsük meg az oldalát. A túrót összekeverjük a tejföllel, reszelt fokhagymával,
sóval és hozzákeverjük a spenótot is. Majd a tölteléket beletöltjük a
paradicsomokba. Kitűnő vacsorára, főleg nyáron a nagy melegben, vagy húsok
mellé köretnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése