Hozzávalók
az oldalashoz:
-
1
kg oldalas
-
kb
4-5 dl ketchup
-
só,
bors
-
1
fej fokhagyma
-
2
fej vöröshagyma
-
1
csipet chili pehely vagy por
-
2
ek méz
-
1
ek majoranna
-
1
kk oregáno
A ketchupot
előző este a mézzel, oregánóval, majorannával, chili pehellyel, egy csipet
őrölt borssal és 2-3 gerezd fokhagymával összekeverjük. Az oldalast besózzuk,
borsozzuk kicsit és beleforgatjuk ebbe a pácba majd lefedve hűtőbe téve 1
éjszakát állni hagyjuk. Reggel egy kis olajat öntünk egy tespibe és belerakjuk
az oldalast a ketchup-os szósszal együtt és először 1 órát alufólia alatt, majd
még 1-et anélkül süssük pirosra. Nekem nem volt időm bepácolni este, de így is
jó lett! Köretnek csináltam burgonyapürét: sós vízben megfőztem a burgonyát, leszűrtem,
összetörtem és tejföllel krémesre kevertem. Maradt meg sült répám, de lehet
főzni is pár db-ot, majd egy kis tejföllel turmixoljuk krémesre, fűszerezzük
sóval, pici borssal, citromlével, egy kis mustárral. Majd egy kiöblített kis
csésze aljába tegyünk egy keveset a répapüréből, arra a burgonyapürét és
borítsuk ki. Petrezselyemmel díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése