Hozzávalók 4
személyre:
-
csirkecomb
és csirkemell
-
só,
bors
-
morzsolt
oregánó
-
rozmaring
-
2
fej vöröshagyma
-
1
fej fokhagyma
-
1
dl fehérbor
-
16
db óriás kagyló tészta
-
feta
sajt
-
snidling,
petrezselyemzöld
-
morzsolt
bazsalikom
-
tejföl
-
főzőtejszín
A húsokat
sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és süssük elő egy serpenyőbe, hogy
színt kapjon a külsejük. Majd a húsokat tegyük egy kiolajozott tepsibe és
szórjuk rá a nagyobb darabokra vágott megpucolt vöröshagymát és a gerezdekre
szedett fokhagymát és 2 rozmaring ágat. A serpenyőbe visszamaradt zsiradékba
öntsük bele a bort és kicsit melegítsük, ez felszedi a letapadt pörcös
anyagokat, majd öntsük le vele a húst, kicsi olajjal is öntözzük még meg a
tetejét és süssük pirosra. A kagylókat főzzük ki, de ne főzzük túl, mert akkor
szétesik. Feta sajtot ízlés szerint keverjünk ki tejföllel, apróra vágott
petrezselyemmel, snidlinggel, reszelt fokhagymával, bazsalikommal. Egy
kivajazott hőálló tálba vagy tepsibe tegyük őket és töltsük meg a fetás
krémmel, öntsünk alá egy kis tejszínt és tegyük a sütőbe kb 10 percre, majd
utána a tetejét is locsolgassuk meg tejszínnel, nehogy kiszáradjon a tészta, de
nem kell, hogy ússzon benne. Picit tegyük vissza, majd tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése