Hozzávalók:
-
500 g túró
-
1 kis fej lilahagyma
-
2 gerezd reszelt fokhagyma
-
egy kis csokor petrezselyem
-
10 dkg reszelt sajt
-
1 tojás
-
só, bors
-
liszt
A lilahagymát apróra vágjuk, majd kevés olajban
megpároljuk. Összekeverjük a túróval, tojással, fokhagymával, az apróra vágott
petrezselyemzölddel, sajttal, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá,
hogy vizes kézzel könnyen formázható masszát kapjunk. A masszából 1,5-2 cm
vastag, féltenyérnyi korongokat formázunk. Lisztbe forgatjuk, 1 cm-nyi forró
olajban gyorsan mindkét oldalukat megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Én
krumplipürével tálaltam!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése