Hozzávalók a
polentához:
-
1
liter víz
-
só
-
2
csésze kukoricadara
-
(szerecsendió)
-
2
gerezd fokhagyma
A feltéthez:
-
1
üveg paradicsompüré
-
morzsolt
oregánó, bazsalikom
-
2
gerezd fokhagyma
-
só,
bors
-
1
tk olivaolaj
-
1
fej vöröshagyma
-
25
dkg gomba
-
2
db cukkini
-
2
cs mozzarella
-
10
dkg trappista sajt
A polentához
1 liter vizet felforralunk, hozzáadunk sót, (reszelt szerecsendiót) és
fokhagymát, majd hozzáadjuk a kukoricadarát és folyamatos keverés mellett
összefőzzük ez pár perc. Majd egy pite formát kivajazunk és a felét bele
simítjuk és betesszük a sütőbe míg egy kis színt nem kap. Én a másik felét addig
tepsire téve sütöttem meg. A paradicsompürét kikeverjük a sóval, borssal,
reszelt fokhagymával, olivaolajjal, bazsalikommal, oregánóval, majd
félretesszük, ez lesz a pizzakrém. Közben egy lábosba ujnyi vizet forralunk,
adunk hozzá 1-2 ek olajat, majd ebbe beletesszük az apróra vágott hagymát és
megpároljuk. Ha így pároljuk a hagymát, nem szívja magába az olajat, így az
epénket megkíméljük. Addig pároljuk, míg a felesleges nedvességet el nem fövi.
Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és gombát és együtt pároljuk tovább.
Gomba helyett lehet bele tenni paprikát is vagy amit akarunk. Borsozzuk és
teszünk rá egy kis oregánót és ha már kész akkor teszünk rá egy kis sót. Majd a
polenta alapot megkenjük a pizzakrémmel és ráhalmozzuk a zöldséges egyveleget,
majd a tetejére elosztjuk a felszeletelt mozzarellát és a reszelt trappistát,
paradicsom karikákat is lehet rá halmozni és újra betesszük sülni, míg a sajt meg
nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése